Президент України підписав закон про вдосконалення безпеки та якості харчових продуктів

15.09.2014 11:47

Президент України Петро Порошенко підписав Закон (№1602-VII) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів». Про це 15 вересня повідомила прес-служба глави держави.

У повідомленні говориться, що закон дозволить гармонізувати законодавство України із законодавством ЄС у сфері безпеки та якості харчових продуктів, забезпечити високий рівень захисту здоров'я людей та інтересів споживачів, а також створити прозорі умови ведення господарської діяльності, підвищити конкурентоспроможність українських харчових продуктів і знизити їх ціни.

Даний закон передбачає уточнення термінології, видів правопорушень та адекватності міри покарання, створення єдиного контролюючого органу у сфері безпеки харчових продуктів, скасування дозвільних документів і процедур, які відсутні в ЄС, впровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема щодо реєстрації джерел ГМО, а не продуктів, вироблених з них.

АПК-Інформ

Розроблено:

VitGroup - web design & development in L'viv